Seliniotikanea.gr

Τα νέα του τόπου μας (Σέλινο - Πλατανιάς - Σφακιά)

Από το ΜΑΙΧ: Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης για τα Αρωματικά και Φαρμακευτικά φυτά

Σε συνεργασία με το Ιδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”

O Οργανισμός «Νέα γεωργία Νέα Γενιά, σε συνεργασία με το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ), το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και άλλους τοπικούς θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς προσφέρουν δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής σε άτομα/στελέχη επιχειρήσεων που εμπλέκονται στον τομέα των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών από την καλλιέργεια/συλλογή έως την παραγωγή τελικών προϊόντων.

Το πρόγραμμα συντονίζει το ΜΑΙΧ με την υποστήριξη της αλυσίδας σούπερ μάρκετ SYNKA και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Χανίων. Υλοποιείται μέσω της ιδρυτικής προσφοράς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα είναι συνολικά 30 (τριάντα) από την περιοχή των Χανίων κυρίως. Στόχος της εκπαίδευσης είναι η αναβάθμιση των γνώσεων και ικανοτήτων τόσο των άμεσα ωφελούμενων όσο και όλων των εμπλεκομένων στον συγκεκριμένο τομέα, σε θέματα που σχετίζονται με τη διατήρηση των άγριων πληθυσμών, την καλλιέργεια και την παραγωγή τελικών προϊόντων.

Το προτεινόμενο πρόγραμμα φιλοδοξεί μέσω της κατάρτισης και της καθοδήγησης από έμπειρους εκπαιδευτές αλλά και της δικτύωσης στην περιοχή της Κρήτης να συμβάλλει στην προστασία και παρακολούθηση της συλλογής άγριων πληθυσμών και την καλλιέργεια ενδημικών και αυτόχθονων πληθυσμών Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης είναι ένα από τα 14 προγράμματα του 4ου κύκλου δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής, τον οποίο ο οργανισμός «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά» θα υλοποιήσει σε σύμπραξη με πλειάδα σημαντικών φορέων και ιδρυμάτων από το οικοσύστημα της αγροδιατροφής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους έως τις 30 Νοεμβρίου 2021.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις συμμετοχής εδώ.
Έναρξη προγράμματος Δεκέμβριος 2021
Διάρκεια: 12 μήνες

kriti360.gr

μοιραστείτε το

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έντυπη έκδοση

Γίνετε συνδρομητές στην εφημερίδα μας